Drie manieren om meer woonruimte te creëren

Drie manieren om meer woonruimte te creëren

Extra ruimte creëren door uit te bouwen kan dmv. een aanbouw, een dakopbouw of carport. Voordat u een keuze maakt voor één van deze opties, is het belangrijk na te gaan waar u de extra woonoppervlaktes voor nodig hebt. Wilt u extra licht in de woonkamer of een extra slaapkamer op zolder creëren? Hierbij krijgt u een overzicht van drie populaire mogelijkheden en de zaken die erbij komen kijken.

1. Aanbouw

Met een aanbouw op de begaande grond kunt u een grote woonkamer of keuken maken, maar ook een speelkamer of wasruimte creëren. Een aanbouw is meestal speciaal voor de huis ontworpen. Bij een aanbouw moet je allereerst je financiële ruimte bepalen. Daarnaast spelen er allerlei zaken van bouwtechnische aard een rol en moet u vergunningen aanvragen.

2. Dakopbouw

Een dakopbouw kan op verschillende manieren geplaatst worden. Op een plak dak kunt u bijvoorbeeld een volledige opbouw laten plaatsen om een extra etage te maken. Door een dakopbouw met verlegde nol wordt aan één kant de nok verhoogd, met een gehele nokverhoging gebeurt dat aan twee kanten. De keuze ligt aan de hoeveelheid ruimte die u nodig hebt. Voor een dakopbouw moet u  altijd een bouwvergunning aan vragen.

3. Erker

Met een erker vergroot u niet alleen uw woning, u verfraait deze ook nog eens. Een erker is een kleine aanbouw die bestaat uit drie kozijnen: twee schuingeplaatste en één rechte. Een erker bestaat hierdoor bijna volledig uit glas zodat u veel extra licht in de woon-, slaap-, of werkkamer krijgt. Het plaatsen van een erker lijkt door de kleine ingreep goedkoop, maar er hangt een prijskaartje van meer dan 5000 euro aan vast.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *