Dakkapel: Prefab of een traditionele?

Dakkapel: Prefab of een traditionele?

Dakkapel: Prefab of een traditionele?

Een prefab dakkapel is een dakkapel die ‘kant-en-klaar’ bij u op het dak geplaatst wordt. Traditionele dakkapellen zijn ter plekke gebouwde dakkapellen die op maat gemaakt worden.

Prefab of traditionele dakkapel: de verschillen

Een groot voordeel van prefab dakkapellen is dat deze binnen één dag geplaatst kunnen worden. Prefab dakkapellen passen echter niet op ieder dak en de keuzemogelijkheden zijn beperkt, terwijl een traditionele op maat gemaakte dakkapel altijd past en er veel keuzemogelijkheden zijn. Lees hieronder de verschillen tussen de prefab en traditionele dakkapel.

Een traditionele dakkapel

Een traditioneel gebouwde dakkapel wordt ter plekke op uw dak gebouwd, en kan daarom goed worden aangepast aan uw wensen. De dakkapel wordt op uw dak uit losse bouwmaterialen opgebouwd. De constructie wordt ter plekke op maat gemaakt met een houten frame. Deze basisconstructie wordt afgewerkt met hout, kunststof en/of zink. Het bouwen van de dakkapel neemt enkele dagen tot een week in beslag. Traditioneel bouwen heeft de volgende voordelen:

1.Veel aandacht voor details:

Een traditionele dakkapel wordt precies aangepast aan de constructie van uw huis. Dit vraagt ruime expertise van de dakkapel specialist. De aanpassingen van de dakconstructie, de aansluitingen en de afwerking worden ter plaatse uitgevoerd. Hierdoor kan er goed ingespeeld worden op maatwerk en is er veel aandacht voor details. Deze werkwijze is hierdoor bijvoorbeeld voor oudere huizen zoals monumenten zeer geschikt.

2.Veel keuzevrijheid:

Een traditionele dakkapel geeft u veel keuzevrijheid. Door de manier van bouwen kunt u namelijk het ontwerp, de materialen en de afmetingen precies krijgen zoals u dat graag wilt. Kies bijvoorbeeld voor speciale materialen, zoals zink, aluminium. Alles kan op maat gemaakt worden. Heeft u veel of bijzondere wensen, dan is traditionele dakopbouw dus een goede keuze. We geven 2 voorbeelden van de keuze die u heeft:

– Gladde of schroten zijwangen

– Houten, kunststof of aluminium kozijnen

3.Elk dak is geschikt:

Een traditionele dakkapel kan op elk dak geplaatst worden. Het maakt bijvoorbeeld niet uit hoe schuin uw dak loopt. Ook bij een hellingshoek minder dan 25 graden is het plaatsen geen probleem en wordt de constructie geschikt gemaakt. Daarnaast hoeft het dak niet bereikbaar te zijn voor een hijskraan, zoals bij een prefab opbouw het geval kan zijn.

Kiezen voor prefab:

Wilt u snel resultaat, dan kunt u kiezen voor een prefab dakkapel. Alle onderdelen hiervan worden vooraf in de fabriek gemaakt. Op de dag van de plaatsing is er daarom alleen tijd nodig voor het voorbereiden van het dak en het zorgen voor een goede aansluiting. U heeft vaak minder keuzemogelijkheden, maar het plaatsen gaat erg snel; in 1 dag is de klus klaar.

Prefab heeft wel als nadeel dat als het regent dit ongelofelijk hard klinkt op het dak omdat de isolatie anders is dan bij een traditionele dakkapel waar je dit niet bij hebt.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *